Reintegratie


Loopbaanprogramma Spoor II


Re-integreren met zelfvertrouwen

Wanneer je, om wat voor reden dan ook, volledig bent uitgevallen en niet meer instaat bent om terug te keren naar je oude werkplek, dan zijn wij er voor je. Juist op dergelijke situaties is het belangrijk om rustig weer op te bouwen dat je wilt en kunt. 

In het re-integratieprogramma Spoor II helpen we (zelf)vertrouwen op te bouwen en optimaal gebruik te maken van je mogelijkheden. Een succesvolle zoektocht begint immers niet met einddoel 'het tekenen van een arbeidsovereenkomst', maar met 'een werkplek vinden bij je verleden en waar je gelukkig van wordt'. 

In de afgelopen jaren hebben we ontdekt dat er een bijzondere parallel zit tussen re-integreren en het starten van een succesvolle zoektocht naar werk. Met deze re-integratie helpen we je graag. 

Verrassende ende aanpak

Binnen het Spoor II programma hebben we een hele eigen aanpak waarin jij je eigen reis en tempo bepaald. Jij wilt straks weer aan de slag, maar waar wil je mee aan de slag? 

Ondanks onze eigen aanpak is het programma zo opgezet dat deze geïdentificeerd en goedgekeurd is door het UWV. Denk aan solliciteren, netwerken, CV maken en delen, LinkedIn activiteiten, personal branding en persoonlijke coaching.

Naast de persoonlijke coaching, checken we op de voortgang van je re-integratie en of deze past bij de eisen die UWV stelt. WorkForce Holland maakt andere onder gebruik van Design Thinking, Effectuation en Storytelling.

Stap voor stap aan de slag

We beginnen een soort traject met direct haalbare doelen en deze in de praktijk. Denk daarbij aan 'met wie uit je netwerk kun je morgen al in gesprek?' van 'wat kunnen we aanpassen op je LinkedIn-pagina?' Zo vinden we stap voor stap jouw perfecte route.

Koud solliciteren is vaak een belangrijk onderdeel van deze stappen en in de zoektocht naar een nieuwe werkplek. Denk aan traditionele zoekkanalen, vacaturesites en LinkedIn afstruinen, en op zoveel mogelijk vacatures reageren. Dit klinkt als de meest eenvoudige route, omdat je voor iedereen zichtbaar bent, maar is vaak de meest energieslurpende en demotiverende. Een troost: het is ook zeker niet de meest effectieve manier om succesvol de overstap te maken.

Meer loopbaanprogramma's: