Reintegratie


Loopbaanprogramma Spoor II


Re-integreren met zelfvertrouwen

Wanneer je, om wat voor reden dan ook, volledig bent uitgevallen en niet meer instaat bent om terug te keren op je oude werkplek, dan zijn wij er voor je. Juist op zulke momenten is het belangrijk om rustig weer op te bouwen, zodat je uiteindelijk weer functioneert zoals jij dat wilt en kunt. 

In het re-integratieprogramma Spoor II helpen we om (zelf)vertrouwen op te bouwen en optimaal gebruik te maken van je mogelijkheden. Een succesvolle zoektocht begint immers niet met einddoel ‘het tekenen van een arbeidsovereenkomst’,  maar met ‘een werkplek vinden die bij je past en waar je gelukkig van wordt’. 

In de afgelopen jaren hebben we ontdekt dat er een bijzondere parallel zit tussen re-integreren en het starten van een succesvolle zoektocht naar werk. Met deze re-integratie helpen we je graag. 

Verrassende en motiverende aanpak

Binnen het Spoor II programma hebben we een hele eigen aanpak waarin jij je eigen reis en tempo bepaald. Jij wilt straks weer aan de slag, maar waar wil je mee aan de slag? 

Ondanks onze eigen aanpak is het programma zo opgezet dat deze herkenbaar en goedgekeurd is door het UWV. Denk hierbij aan solliciteren, netwerken, CV maken en delen, LinkedIn activiteiten, personal branding en persoonlijke coaching.

Naast de persoonlijke coaching, checken we ook op vastgestelde momenten de voortgang van je re-integratie en of deze past bij de eisen die UWV daaraan stelt. WorkForce Holland maakt hierin onder andere gebruik van Design Thinking, Effectuation en Storytelling.

Stap voor stap aan de slag

We beginnen een dergelijk traject met direct haalbare doelen formuleren en deze in de praktijk brengen. Denk daarbij aan ‘met wie uit je netwerk kun je morgen al in gesprek?’ of ‘wat kunnen we meteen aanpassen op je LinkedIn pagina?’ Zo vinden we stap voor stap jouw perfecte route.

Koud solliciteren is vaak een belangrijk onderdeel van deze stappen en in de zoektocht naar een nieuwe werkplek. Denk aan traditionele zoekkanalen, vacaturesites en LinkedIn afstruinen, en op zoveel mogelijk vacatures reageren. Dit klinkt als de meest eenvoudige route, omdat je voor iedereen zichtbaar bent, maar is vaak de meest energie slurpende en demotiverende. Een troost: het is ook zeker niet de meest effectieve manier om succesvol de overstap te maken.

Meer loopbaanprogramma's: