Reintegratie

Spoor II


Er is een opvallende parallel tussen re-integreren na ziekte en het organiseren van een succesvolle zoektocht naar werk.

Nadat je volledige bent uitgevallen begin je vaak niet direct met volledige werkhervatting, maar met een geleidelijke en gestage opbouw van je functioneren. Een succesvolle zoektocht naar werk begint ook niet met het einddoel: “Het tekenen van een arbeidsovereenkomst”. Het begint met het uit beschikbare middelen realiseren van direct haalbare doelen in de praktijk: “Met wie kan je morgen al in gesprek uit je netwerk? Zo ontvouwt zich stap voor stap de route naar werk. 

De meeste Spoor II aanbieders zoeken alleen via traditionele zoekkanalen als vacaturesites, Linkedin en kranten naar openstaande vacatures, waarop je als kandidaat solliciteert. Dit is de meest eenvoudige route, omdat deze voor iedereen zichtbaar is. Dus ook voor als je een kandidaat via WorkForce Holland bent. Maar in de praktijk blijkt dit zeker niet de meest effectieve manier om succesvol de overstap te maken naar ander werk. 

“Koud solliciteren” wat nu eenmaal hoort bij deze traditionele zoekkanalen doet vooral een beroep op de ander “overtuigen”. Bij re-integratie Spoor II speelt het organiseren en verkrijgen van (zelf)vertrouwen juist de belangrijkste rol. Immers, werkgevers beoordelen “ziek geweest zijn” als een extra risico dat niet bijdraagt aan de overtuigende kracht. 

Binnen het Spoor II programma van WorkForce Holland geldt het organiseren van (zelf)vertrouwen als basis. Zowel bij jou als kandidaat als ook bij werkgevers waar we je mee in contact brengen. Ondanks een geheel eigen aanpak, is ons programma zo opgezet dat deze herkenbaar en toetsbaar is voor UWV door de gebruikte instrumenten (solliciteren, netwerken, cv, Linkedin, personal branding en persoonlijke coaching). Naast de persoonlijke coach, toetst onze arbeidsdeskundige op vastgestelde momenten de voortgang van je re-integratie en of deze voldoet aan de eisen die UWV daaraan stelt. WorkForce Holland maakt voor haar methodiek onder andere gebruik van Design Thinking, Effectuation en Storytelling.